Auta selvittämään mysteeri – tee lahjoitus
Riski sairastua Parkinsonin tautiin kasvaa iän myötä, sillä tauti alkaa keskimäärin 60-vuotiaana, ja useimmille tauti kehittyy 50 – 70 vuoden iässä. Väestön ikääntyessä tautia sairastavien määrän ennustetaan oleellisesti lisääntyvän. Siksi hoitomuodoilla, parantavilla ja estävillä lääkehoidoilla on suuri yhteiskunnallinen merkitys ikääntyvien ihmisten elämänlaadun ja itsenäisen pärjäämisen kannalta.
Liikehäiriösairauksiin perehtyneitä asiantuntijoita tarvitaan enemmän
Vain tieteellinen tutkimus auttaa ymmärtämään Parkinsonin taudin kehittymiseen johtavia tekijöitä. Tutkimus luo mahdollisuuden löytää keinoja oireiden lievittämiseen, hoitomuotojen kehittämiseen sekä taudin parantamiseen. Säätiö painottaa apurahajaossa ensisijaisesti nuorten tutkijoiden väitös- ja matka-apurahoja, jotta kiinnostus ja mahdollisuus erikoistua liikehäiriösairauksiin säilyisi.
Yleishyödylliset säätiöt eivät maksa lahja- tai perintöveroa.
Säätiön hallitus koostuu neurologian ja talouden asiantuntijoista sekä sairastuneista. Päätöksentekoa ohjaavat asiantuntijuus, luottamuksellisuus, objektiivisuus sekä eettiset arvot. Testamentein ja lahjoituksin saatua omaisuutta hoidetaan huolellisesti ja riskejä kaihtaen.
Lahjoitus tulevaisuuteen vai tähän hetkeen? Molemmat ovat arvokkaita.
Heikki Teräväinen, säätiön hallituksen puheenjohtaja 2008 – 2015
Lahjoitusta harkitsevat kääntyvät usein säätiön hallituksen jäsenten puoleen etsien neuvoa ratkaisulleen. Olemme yhdessä liiton edustajien kanssa miettineet linjauksen, joka helpottaa päätöksentekoanne:
- Osoittakaa lahjoituksenne Suomen Parkinson-säätiölle, kun haluatte lahjanne käytettävän sairautenne tieteelliseen tutkimukseen. Tutkimus luo uutta tietoa, jonka avulla sairautta voidaan tulevaisuudessa paremmin ymmärtää ja näin parantaa hoitoa ja kuntoutusta tai jopa löytää parannuskeino.
- Jos toivotte lahjanne käytettävän paraikaa sairastavien potilaiden auttamiseen, niin ohjatkaa lahjoituksenne Liikehäiriösairauksien liitto ry:lle. Liitto hoitaa tämän hetken asioita, esimerkiksi järjestäen sairastuneille tietoa, neuvontaa, vertaistukea ja kursseja.
Lahjoituksen tehdäksesi ota yhteyttä säätiön asiamieheen, puhelin 0400 824 438 tai sähköpostilla, niin neuvomme Sinua.