Siirry sisältöön

Suomen Parkinson-liitolta testamenttilahjoitus dystoniatutkimukseen

Säätiö on kiitoksin vastaanottanut Suomen Parkinson-liiton edelleen lahjoittamat Pia Hirvikallion testamenttivarat, jotka on osoitettu dystoniatutkimukseen. Lahjoituksen suuruus on 24 239 euroa, joka apurahana (tai apurahoina) käytännössä vastaa vuoden täysipäiväistä tutkimusvapaata. 

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja liikehäiriötutkimukseen mm. Parkinsonin taudin, Huntingtonin taudin ja dystoniasairauksien tieteelliseen tutkimukseen, joten myös säätiön muista varoista voidaan dystoniatutkimukselle jakaa lisärahoitusta. Apurahojen haku alkaa 1.1.2017 ja päättyy 15.2.2017. Hakuohjeet löytyvät sivuiltamme.

”Dystonialla tarkoitetaan oireita, jotka johtuvat aivojen liikkeitä säätelevien osien toiminnan häiriintymisestä.
Oireet ilmenevät minkä tahansa lihaksen tai lihasryhmän virhetoimintoina ja näkyvät ulospäin poikkeavina asentoina ja nykivinä liikkeinä. Dystonian syytä ei vielä tunneta eikä siihen ole parantavaa hoitoa. Oireita pyritään lievittämään botulinumtoksiinilla, jota ruiskutetaan yliaktiiviseen lihakseen. Toimintakyvyn parantamiseksi käytetään lisäksi kuntoutusta. Suomessa erilaisia dystonioita sairastaa noin 1 500 – 2 000 ihmistä.”

Lähde: Suomen Parkinson-liitto ry www.parkinson.fi(siirryt toiseen palveluun)