Siirry sisältöön

Apurahahaku 2024

Vuoden 2024 apurahahaku on päättynyt.

Säätiö julistaa apurahat haettaviksi ajalla 1. – 31.1.2024. Suomen Parkinson-säätiö jakaa apurahoja Parkinsonin tautiin ja muihin liikehäiriösairauksiin kohdistuvaan tieteelliseen tutkimukseen.

Apurahaa myönnetään seuraaviin tarkoituksiin:

  1. tieteelliseen tutkimukseen, ensisijaisesti väitöskirjaan johtaville tutkimuksille,
  2. matka-apurahoja tieteelliseen kongressiin osallistumiseen (edellytyksenä oma posteri tai suullinen esitys),
  3. kohdeapurahoja pidempiaikaiseen jatko-opiskeluun ulkomaisessa liikehäiriötutkimukseen erikoistuneessa keskuksessa.

Tänä vuonna avoinna on myös erityisapurahahaku, joka on enintään 50 000 euroa ja se myönnetään kolmelle vuodelle siten, että kaksi jälkimmäistä vuotta ovat optiona. Optiovuosista päätetään tutkimuksen raportoinnin perusteella, jolloin kriteereinä ovat tutkimuksen laadukkuus ja tulokset.

Apurahat myönnetään pääsääntöisesti verovapaina työskentelyapurahoina, jolloin apurahan saaja on muusta työstä virkavapaalla. Myönnetyn apurahan käytöstä on tehtävä säätiölle selvitys 3 kuukauden kuluessa apurahakauden tai matkan päättymisestä.

Haku on täysin sähköinen ja se tehdään täyttämällä hakulomake säätiön sivuilla. Hakulomake avataan 1.1.2024 viimeistään klo 9 ja suljetaan 31.1.2024 klo 23.

Säätiö ei vastaanota paperisia hakemuksia postitse kuin poikkeustapauksissa. Sähköinen haku edellyttää vahvaa tunnistautumista, jolloin hakijalla tulee olla käytössään joko mobiilivarmenne tai pankkitunnukset.

Apurahan saajat julkistetaan vuosittain kansainvälisenä Parkinson-päivänä.