Tekstin koko

Säätiöpäivä 1.10.

Säätiöpäivä sinulle, minulle, meille ja kaikille

Säätiöpäivä on kaikille tarkoitettu tapahtumapäivä, jolla kerrotaan säätiöiden hyväätekevästä työstä ympäri Eurooppaa. Säätiöpäivänä suomalaissäätiöt avaavat oviaan, järjestävät tapahtumia, innostavat apurahansaajia ja tekevät näkyväksi tärkeätä työtään maailman parantajina.

Kaikkien yhteiseksi hyväksi toimivat säätiöt puurtavat 364 päivää vuodessa taustalla, mutta Säätiöpäivänä ne tulevat ulos kaapeistaan kertomaan kaikesta siitä hyvästä ja kauniista, jota ne tähän maailmaan mahdollistavat.

Säätiöpäivän tunnuksena on ”Perintöä jaossa”. Sanaleikki viittaa sekä säätiöiden tehtävään kulttuuriperinnön vaalijoina että säätiöiden kunniatehtävään toteuttaa lahjoittajiensa henkistä perintöä.

Yhteiseksi hyväksi toimivat säätiöt ovat tärkeitä tukijoita tieteelle, taiteelle, kulttuurille – ja meidän kaikkien tavalliselle arjelle. Säätiöiden kautta kansalaiset voivat  vaikuttaa juuri itselleen tärkeisiin asioihin.

Säätiöpäivää juhlistetaan Helsingissä Sirkustapahtuman puitteissa Suvilahden Generaattorisalissa ja Turussa perinteisemmin Hansatorilla.

Lisätietoja

http://www.saatiopalvelu.fi/saatiopaiva/saatiopaiva.html

http://www.koneensaatio.fi/tapahtuma/saatiopaiva-turussa/